Τροπολογία «πάνω» στην τροπολογία Παππά για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ

02/11/16 • 21:39 | UPD 02/11/16 • 21:39

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με νομοθετική βελτίωση προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι αμετακίνητη στο αίτημα της κατάργησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να συναινέσει και για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καταργείται ο «πυρήνας» της προηγούμενης νομοθεσίας Παππά για τις άδειες, αναμένεται να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση, που θα διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται, με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς, να προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού (για τις άδειες), να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

Με την τροπολογία αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, που προέβλεπε ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και ο τρόπος διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας αφαιρούνταν από το ΕΣΡ και μεταβιβάζονταν στον υπουργό Επικρατείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Πρόκειται για τη διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Copy link
Powered by Social Snap