Κουμουτσάκος: Εθνική ενότητα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

02/11/16 • 21:06 | UPD 02/11/16 • 21:06

Την διάσταση την εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ανέδειξε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, την οποία όμως διέκρινε από την «συναίνεση», την οποία όπως υποστήριξε έχει τορπιλίσει με τις ενέργειές της και την πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αμαρουσίου «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες» επισήμανε ότι «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, σε μια ευρύτερη περιοχή με πολλές κρίσεις. Και ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να αγνοούμε τους κινδύνους. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μη συζητά σοβαρά, να μην ασχολείται ψύχραιμα, με την εξωτερική της πολιτική».

Εκτίμησε ότι «το να βγούμε από την κρίση είναι ένας εθνικός στόχος και στόχος εξωτερικής πολιτικής. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό προϋπόθεση είναι να υπάρχει εθνική ενότητα. Διότι οι εθνικοί στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Και η ΝΔ είναι η παράταξη που έχει κάνει πράξη την εθνική ενότητα. Έχει ενώσει στην πράξη τον λαό μας. Έχει υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές».

Διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης.

Η εθνική ενότητα, η ενότητα του έθνους, είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κάτι πολύ πιο μεγάλο. Εμείς αυτήν επιδιώκουμε. Διότι μέσα από την ομοψυχία το λαού μας μπορούμε να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους.

Φυσικά και με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Διότι είναι η κυβέρνηση των αδιεξόδων, της καταστροφικής πολιτικής, της πόλωσης και του διχασμού».