ΣΥΡΙΖΑ: «Ρατσιστική η κίνηση κατάληψης του χώρου ανέγερσης τεμένους»

02/11/16 • 16:41 | UPD 02/11/16 • 16:41

Για κίνηση με προφανές ρατσιστικό κίνητρο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάληψη του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους

Οι πρωταγωνιστές της κίνησης αυτής, άλλωστε, δεν κρύβουν ούτε τα κίνητρά τους, ούτε τους σκοπούς τους. Η απόπειρα δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.»

Copy link
Powered by Social Snap