Αρτεμίου στον Ελεύθερο Τύπο: Στη Βενεζουέλα δεν τα βρήκαμε για τις αντζούγιες

02/11/16 • 14:55 | UPD 02/11/16 • 14:55

Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, έμπειρος σε θέματα διαχείρισης offshore εταιρειών, σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες».

– Τι προϊόντα θα πουλούσατε στη Βενεζουέλα;

– Για παράδειγμα η Βενεζουέλα ήθελε φασόλια τέτοιας ποιότητας που δεν μπορεί να καλύψει η ελληνική αγορά, αλλά μπορούσαν ελληνικές εταιρείες να συνεργαστούν με εταιρείες από τρίτες χώρες. Θα προμήθευαν και αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διάρκειας. Ωστόσο στους οικονομικούς όρους τα τσουγκρίσαμε.

– Στη Βενεζουέλα συναντηθήκατε με τον κ. Παππά;

– Ο κ. Νίκος Παππάς έκανε τις δουλειές του και εγώ τις δικές μου. Συναντιόμασταν μόνο όταν υπήρχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις. Σε κάτι μουσεία και σε κάτι κοκτέιλ πήγαμε όλοι μαζί. Στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις πήγαινε μόνος του ο κ. Παππάς.

Ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος, ότι ο κ. Νίκος Παππάς συνοδευόταν μόνο από ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από αντιπροσωπεία του κόμματος, όπως είχε δηλώσει ο κ. Νίκος Παππάς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ 

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Iasonasvel@yahoo.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου