ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΣΙΠΡΑ

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων στην ΝΔ – Καταρρέουν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

02/11/16 • 08:19 | UPD 02/11/16 • 10:42

Ποσοστά-ρεκόρ για τη Νέα Δημοκρατία και κατάρρευση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για την εταιρία ερευνών που συνεργαζόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα με την «Αυγή» και τα ευρήματά της είχαν προκαλέσει την οργή του Μαξίμου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση, για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών η ψαλίδα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 24 μονάδες, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Ενα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έστω και οριακά ζητά πρόωρες κάλπες, ενώ η δυσαρέσκεια των πολιτών καταγράφεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, τόσο για την πορεία της οικονομίας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά στο 18% και η Ν.Δ. εκτινάσσεται στο 42%. Ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ενωση Κεντρώων 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά κόμματα 7,5%, ενώ υπάρχει αδιευκρίνιστη ψήφος 30%.

«Ψήφο» σε κυβέρνηση Ν.Δ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ στο ερώτημα για το ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και μόλις το 13% τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες, πίσω από Γεννηματά, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη και Λεβέντη. Σύμφωνα με την έρευνα, το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει «δυσαρεστημένο» από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το 89% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου