Πέτσας για Προανακριτική Novartis: Φαίνεται πως υπήρχε κύκλωμα

13/11/19 • 17:22 | UPD 13/11/19 • 17:22

Newsroom eleftherostypos.gr

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε πως περιμένει την Προανακριτική Επιτροπή να συνεχίσει το έργο της ενώ αναμένει το πόρισμά της για να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. 

Για ενδείξεις πως υπάρχει κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα προκειμένου να πιέσει ανθρώπους να δώσουν συγκεκριμένες καταθέσεις για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που βγαίνουν προς τα έξω, ότι εδώ μιλάμε για ένα κύκλωμα που χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα για να προκαλεί το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης για πίεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να τα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες καταθέσεις», είπε ο κ. Πέτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Για τους ισχυρισμούς του κ. Φρουζή πως συνάντησε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο κ. Πέτσας είπε πως «μάλλον οι μόνοι που ήξεραν ότι θα μέναμε με τον στόμα ανοιχτό, είναι αυτοί που δεν ήθελαν να καταθέσει εδώ και τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε πως περιμένει την Προανακριτική Επιτροπή να συνεχίσει το έργο της ενώ αναμένει το πόρισμά της για να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για τις νέες κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων. «Είμαστε στη φάση χωροθέτησης», «ενημερώνουμε τις τοπικές κοινωνίες», «μέσα στην επόμενη εβδομάδα να περιμένετε ανακοινώσεις για το πόσα, που και τι χωρητικότητας κέντρα θα λειτουργήσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις ανάγκες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους φοιτητές που έσπασαν το λουκέτο της ΑΣΟΕΕ, ο κ. Πέτσας είπω πως η ηγετική ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%».

«Αυτά που ακούσαμε λίγο πριν, δεν εντάσσονται στη σφαίρα της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης αλλά της παλαβής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι δυστυχώς η ευτυχώς, η «μπάλα» είναι στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, να ανταποκριθεί στο εκλογικό ποσοστό που του έδωσε η κοινωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, καθώς έχει ως βασική της προτεραιότητα την ασφάλεια και δεν θα επιτρέψει άβατα σε περιοχές ή Πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμια τόνισε, είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, χώροι παιδείας και όχι «παραβατικότητας, μολότοφ, κουκουλοφόρων και λαθρεμπορίου».

Copy link
Powered by Social Snap