Μητσοτάκης: Οι εκλογές μόνη λύση για έξοδο απ’ την πολιτική παρακμή

01/11/16 • 08:11 | UPD 01/11/16 • 08:11

Τις εκλογές ως μοναδική λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή έβαλε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έντονη ανησυχία του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, του έθεσε θεσμικό ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια της εκτροπής.

Ο κ. Μητσοτάκης, που παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο για 70 λεπτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζήτησε εκτενώς με τον κ. Παυλόπουλο την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και του εξέφρασε τους εντονότατους προβληματισμούς του τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. Ενδεικτική ήταν η στάση του προέδρου της Ν.Δ. μπροστά στις κάμερες, όπου αντί του συνήθη διαλόγου περιορίστηκε να πει πως «η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη».

«Εξήγησα στον ΠτΔ ότι κατά την άποψη της Ν.Δ. η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό», είπε εξερχόμενος στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως επεσήμαναν πηγές της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο «δεν ζήτησε εκλογές, καθώς ο ΠτΔ δεν μπορεί να τις προκαλέσει. Εξήγησε όμως γιατί αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτός από την υπονόμευση αναφέρθηκε και στην αήθη επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά των δικαστικών λειτουργών, ενώ φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο και του είχε παρουσιάσει το νόμο με τον οποίο έγινε η διαδικασία αδειοδότησης, που τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γεγονός που, όπως ήταν φυσικό, τέθηκε στη χθεσινή συζήτηση από τον κ. Μητσοτάκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου