ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Έκθετος ο Παππάς για τα ψώνια με τον Αρτεμίου στην Βενεζουέλα

01/11/16 • 07:32 | UPD 01/11/16 • 07:32

Η δημόσια παραδοχή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι το καλοκαίρι του 2013 πράγματι είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οπως αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε θέματα διαχείρισης offshore εταιριών, Αρτέμης Αρτεμίου, το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκαν σε «μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα όπου είχαν συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους και με στελέχη Ελλήνων επιχειρηματιών.
Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται και στα περίφημα Panama Papers, Αρτέμη Αρτεμίου, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα συζήτησης στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή.

Ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του Κύπριου δικηγόρου τη στιγμή που έβγαινε από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του ρεπορτάζ. Οπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε θέματα υπεράκτιων εταιριών, διατηρούσε σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετά χρόνια.

Μετά από δύο εβδομάδες σιωπής, η κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση, χωρίς να απαντά και πάλι στην ουσία της υπόθεσης, με την οποία χαρακτήριζε τις πληροφορίες «ανοησίες», ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το αφήγημα περί διαπλοκής «είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διαφοροποιήθηκε από την αρχική ανακοίνωση του Μαξίμου και μιλώντας στον Real FM παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξε το ταξίδι στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 και ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο Καράκας για να διερευνήσει τη δυνατότητα «αγοράς αγροτικών προϊόντων από κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», μια δήλωση που πυροδότησε νέες αντιδράσεις αλλά και καυστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς, αφού δήλωσε ότι «πρόκειται για προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις» προσθέτοντας ότι δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή λόγω του ΕΣΡ ανέφερε και τα εξής στον Real FM: «Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα, υπήρχε μια διερεύνηση εάν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», τόνισε ο κ. Παππάς προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε βρεθεί στη Βενεζουέλα λίγους μήνες νωρίτερα για να παραστεί στην κηδεία του Τσάβες, κάτι που σημαίνει ότι είχε ανοιχτό δίαυλο με την κυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη και ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, που βρέθηκε μαζί με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα, σε ένα αινιγματικό σχόλιό του που ανήρτησε στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια». Το σχόλιο αυτό δημιουργεί νέα ερωτήματα καθώς ο κ. Παππάς είχε μιλήσει νωρίτερα για διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

iasonasvel@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου