Σε πλήρη αποσταθεροποίηση η κυβερνηση

Φύσηξε… στρατηγός άνεμος στο Μαξίμου μετά το «ξήλωμα» του νόμου Παππά

31/10/16 • 07:36 | UPD 31/10/16 • 09:19

Τρέχουν και δεν… φτάνουν πλέον στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να βρουν διέξοδο στις μαύρες τρύπες που οι ίδιοι άνοιξαν, ελέω της πολιτικής και επικοινωνιακής εμμονής τους στον περιλάλητο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά το ηχηρό ράπισμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ήρθε για να τινάξει στον αέρα ένα από τα πλέον… βαριά αφηγήματα του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε ένα δρόμο γεμάτο αναχώματα και Συμπληγάδες, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, διά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προκειμένου να διασφαλιστεί συναίνεση για την εκλογή του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, βρίσκονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρόσωπο που συγκέντρωσε επάνω του τα κύματα της αυστηρής κριτικής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν με νύχια και με δόντια το… δημιούργημά του ως το απόλυτο αλάθητο, φαίνεται να έχει τραπεί σε άτακτη υποχώρηση, υποστηρίζοντας τώρα πως η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα θέλησε να πετάξει το γάντι στη Νέα Δημοκρατία, την οποία και κάλεσε «να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής».

Ωστόσο, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως μόνη αποδεκτή λύση όσον αφορά στη συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή στην ανεξάρτητη αρχή «των αρμοδιοτήτων που υφάρπαξε από αυτήν ο υπουργός Επικρατείας», την ίδια ώρα που… μπάχαλο στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου προκάλεσε η ανακοίνωση του ονόματος του πρώην υπουργού, Βύρωνα Πολύδωρα, για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

«Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη Ν.Δ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η Ν.Δ. έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ», ανέφερε, στη δήλωσή του, ο κ. Παππάς, μέσω της οποίας το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε, για πρώτη φορά, να εγκαταλείπει την εμμονική στάση των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

dgatsios@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου