Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση υπέρ της παρέλασης αλά Μόντι Πάιθον: Καμία προσβολή

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση υπέρ της παρέλασης αλά Μόντι Πάιθον: Καμία προσβολή

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό των 10 κοριτσιών που επέλεξαν να μιμηθούν τους Μόντι Πάιθον, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ένα περιστατικό για το οποίο άνοιξε μεγάλη συζήτηση.

Με ανάρτηση στο Facebook, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσβολή από την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία στη δική τους εξήγηση έκαναν λόγο για καλλιτεχνική επέμβαση, κατά του μιλιταρισμού. Την άποψη αυτή υιοθέτησε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον

«Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Από τους πρώτους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των 10 κοριτσιών ήταν η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο επίσης πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version