Καραμανλής: Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι χειρότερη και από τον νόμο Παππά

27/10/16 • 17:37 | UPD 27/10/16 • 17:37

Για κατρακύλα της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής μετά τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σερρών: «Η απόφαση του ΣτΕ δεν ήταν έκπληξη, όποιος καταλαβαίνει πέντε νομικά ήξερε ότι ο νόμος Παππά είναι καταφανώς αντισυνταγματικός».

Για να συνεχίσει: «Αν ήθελαν πραγματικά να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, θα φρόντιζαν να το κάνουν με νόμιμο τρόπο, όχι με έναν νόμο που όλοι τους λέγαμε ότι δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Ίσως όμως ακόμα χειρότερη κι από το νόμο που επιχείρησαν να εφαρμόσουν, να είναι η χτεσινή τους αντίδραση».

Ο κ. Καραμανλής καταλήγει: «Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια κατρακύλα από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση: με κάθε επισημότητα ευθεία επίθεση στη δικαιοσύνη, ακραία λαϊκιστικά ψεύδη ότι δήθεν η απόφαση του ΣτΕ θα αφήσει παιδάκια εκτός παιδικών σταθμών και σαν να μην κατάλαβαν τίποτα βιασύνη για νέα νομοθετική πρωτοβουλία πριν καν διαβάσουν την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο και πιο επικίνδυνο σε μια δημοκρατία, από μια κυβέρνηση που δεν ξέρει να χάνει».