Μητσοτάκης: Χρέος της ΝΔ να αποκαταστήσει την πολιτική ομαλότητα [βίντεο]

27/10/16 • 12:57 | UPD 27/10/16 • 12:57

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ ω για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδεις  εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση καλώντας παράλληλα τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση και λέγοντας πως πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα μέσω εκλογών.

Ακόμα, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για την πρόταση της ΝΔ, η οποία περιλαμβάνει συγκρότηση του ΕΣΡ και κατάργηση του περιορισμού για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του.

«H κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του. Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου. Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τις πτυχές της πρότασης νόμου που καταθέτει η ΝΔ για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. «Είναι ταυτόχρονα χρέος μου είναι να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του. Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει πως «ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας. Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».