Παππάς: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται [βίντεο]

27/10/16 • 09:15 | UPD 27/10/16 • 09:15

Για «καινούργια πραγματικότητα με την οποία θα πορευθούμε» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ.Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος. Ο νόμος 4339, αυτό που εσείς οι δημοσιογράφοι λέτε «νόμος Παππά», είναι ο νόμος ο οποίος έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, από οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση».

«Δηλαδή, και τα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, και συνολικά των ρυθμίσεων που έπρεπε σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία να υπάρχουν, ήταν αρμοδιότητα του ΕΣΡ», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νομικό κενό και ένα νομικό παράδοξο».

«Το ΕΣΡ το ίδιο είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών δεν ήταν συνταγματικό» και τόνισε: «Εμείς κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες στις αρχές του 2016 για συγκρότηση του ΕΣΡ. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει και δεν έχει ερωτηματικά σε σχέση με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότησή του».

Ο κ. Παππάς, υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού λέγοντας ότι ήταν «αδιάβλητος και κρυστάλλινος», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αναμένει τοποθέτηση των κομμάτων για το πόσο πρέπει να κοστίζει ένας τόσο σημαντικός πόρος».

«Οι αποφάσεις τις δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις», πρόσθεσε.