Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο [βίντεο]

26/10/16 • 14:16 | UPD 26/10/16 • 14:16

«Δεν είμαστε εδώ για να πουλάμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο να μην πετύχει το τρίτο πρόγραμμα και  ότι αυτό θα συμβεί αν οι εταίροι τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.  Το να υπάρχει τριβή με τους χειρισμούς είναι μια κυβερνητική υποχρέωση. Δεν υπάρχει κανένας υπουργος που να λέει τη δική του ιδαίτερη άποψη αλλά όλα όσα λέγονται είναι κυβερνητικές θέσεις».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε: «Οι ιδιωτικοποίησεις δεν ήταν ποτέ στη προγραμματικη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν τάσεις νεοφιλεύθερες στο κόμμα αν και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα θέματα. Το ερώτημα που θέσαμε στο λαό ήταν να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη γι αυτό ή να την παραδώσουμε στη Νέα Δημοκρατία και ο λαός τουλάχιστον τον περασμένο Σεπτέμβριο μας την έδωσε».

Στην ερώτηση ότι ο λαός δεν γνώριζε ακιρβώς τι περιλάμβανε το πρόγραμμα είπε: «ακόμα και αν το δεχθώ ότι ο λαός δεν γνωριζε κάθε πτυχή του προγράμματος δεν μπορούμε να συνομολογίσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στις βασικές συντεταγμένες ήταν το πολύ σκληρό αποτέλεσμα του συμβιβασμού».