Βουδούρης: Είπε ψέματα ο Μουζάλας – Θα καταθέσω τα στοιχεία στη Βουλή

25/10/16 • 20:10 | UPD 25/10/16 • 20:10

O πρώην γ.γ. πρώτης υποδοχής Οδυσσέας Βουδούρης έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα είπε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις του για «σκιές» στη διαχείριση κονδυλίων του προσφυγικού.

Μάλιστα ο κ. Βουδούρης, εγκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι «έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες, καθώς και για να δικαιολογήσει το παράλληλο σύστημα διοίκησης, που έχει στήσει, αντί να εφαρμόσει τον Νόμο 4375/2016, ως όφειλε».

Υποστήριξε δε πως είναι στη διάθεση της Βουλής εφόσον κριθεί σκόπιμο προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει υπόψιν του. Πετώντας μάλιστα το γάντι στον κ. Μουζάλα τονίζει ότι πρέπει να κληθεί και ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός, «ώστε σε μια διαδραστική διαδικασία, να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια» όπως λέει.

Ο Οδ. Βουδούρης σημειώνει ακόμη πως «στην χθεσινή συζήτηση δεν κλήθηκε ο κ. Μουζάλας «να αποδείξει την αθωότητά του», όπως παραπλανητικά ισχυρίστηκε» και πως «φράσεις όπως «δεν θα αποδείξω πως δεν είμαι νυφούλα», είναι φτηνά επικοινωνιακά τρικ»».

Υποστηρίζει δε, ότι ο κ. Μουζάλας δεν απάντησε:

Γιατί έδωσε όλες τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου σε προσωπικούς του συμβούλους και φίλους του, οι οποίοι μεταξύ άλλων τριπλασίασαν τον προϋπολογισμό δομών φιλοξενίας,

Γιατί διόρισε «άτυπους συντονιστές» επιλογής του, αντί των Διοικητών που προβλέπονται από τον Νόμο
Προσπάθησε να αποκρύψει ότι, χωρίς υπουργική ανάθεση αρμοδιοτήτων, ο Γενικός Γραμματέας ΔΕΝ μπορεί να εκδώσει αποφάσεις, ακόμα και αυτές που προβλέπονται από τον νόμο.
Δεν εξήγησε, το πρωτοφανές γεγονός στα κυβερνητικά χρονικά, γιατί ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

«Όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά αντιθέτως, χάνοντας την ψυχραιμία του, περιέπεσε σε αλλεπάλληλα ψεύδη» υπογραμμίζει ακόμη ο Οδ. Βουδούρης και φέρνει ως παράδειγμα την δήλωση Μουζάλα ότι «δεν γνωρίζει την τιμή ενός οικίσκου». Οπως σημειώνει ο παραιτηθείς γ.γ. πρώτης υποδοχής «η τιμή αυτή προφανώς αποτελεί βασική παράμετρο για τον σχεδιασμό οποιασδήποτε δομής προσφύγων. Συνεπώς ο κ. Μουζάλας, είτε είναι εντελώς ανεπαρκής για τη θέση που κατέχει, είτε ψεύδεται κατ’ επανάληψη».

Τέλος ο κ. Βουδούρης σημειώνει ότι στην συζήτηση στη Βουλή δεν αναφέρθηκαν σημαντικά «όπως π.χ. ο νεφελώδης ρόλος του ΚΕΠΟΜ», ενώ σε θέματα που ανέφεραν οι παρεμβαίνοντες βουλευτές, εξέλειπαν σημαντικά στοιχεία «όπως πχ το ετήσιο κόστος ανά πρόσφυγα».