Στις 15 Νοεμβρίου η επίσκεψή του

Είναι επίσημο: Ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα!

25/10/16 • 18:37 | UPD 25/10/16 • 18:40

Οι φήμες αναφορικά με την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν και επίσημα. Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την προσφυγική κρίση και με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Αναφορικά με την πιθανότητα να επισκεφθεί ο Μπάρακ Ομπάμα τη Λέσβο δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι για την ώρα αλλά όπως όλα δείχνουν θα γίνει σύντομα γνωστό και αυτό.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα δεν είναι απλά μια εθιμοτυπική και συμβολική κίνηση καθώς όπως προκύπτει μέσα από την ελληνική κυβέρνηση, για την ελληνική πλευρά, ο στόχος της εν λόγω συνάντησης δεν είναι άλλος από το να συμβάλει ο Αμερικάνος πρόεδρος στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Άλλωστε, όπως τονίζεται από τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ είναι ένας από τους πιο βασικούς μετόχους του ΔΝΤ και εφόσον ο κ. Ομπάμα συμφωνήσει για το ζήτημα του ελληνικού χρέους με την ελληνική κυβέρνηση τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.