ΝΔ: Η σιωπή της Κυβέρνησης είναι εκκωφαντική

Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου για τον Αρτεμίου 48 ώρες μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου

25/10/16 • 17:14 | UPD 25/10/16 • 17:14

H αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου κ. Αρτέμη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αναδειχθεί σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ατζέντας καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυρά καθημερινά για το ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έφεραν το θέμα στη Βουλή καθώς κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Παρά το γεγονός ότι τα ερωτηματικά είναι πολλά, πειστική και ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά του Μαξίμου δεν έχει υπάρξει για την ώρα και η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της για το ζήτημα αναφέρθηκε στην… ύποπτη σιγή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ έχει ως εξής:

«Η σιωπή της Κυβέρνησης σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” για την επιβεβαιωμένη επίσκεψη του δικηγόρου που περιλαμβάνεται στα Panama Papers κ. Αρτεμίου, είναι εκκωφαντική.

48 ώρες μετά την αποκάλυψη, οι κ. Τσίπρας και Παππάς αρνούνται να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν.

Με ποιους συναντήθηκε ο κ. Αρτεμίου;

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης και ποια επενδυτική πρόταση τους παρουσίασε;

Έχει ξαναβρεθεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ποια είναι η σχέση του με τους κ. Τσίπρα και Παππά και από πότε γνωρίζονται;

Αναμένουμε από την λαλίστατη κυρία Γεροβασίλη συγκεκριμένες απαντήσεις και ελπίζουμε αυτήν τη φορά να απαντήσει στον ελληνικό λαό και να μην επιλέξει και πάλι τον ολισθηρό δρόμο της λάσπης».

Οφείλει να υπενθυμιστεί ότι η μοναδική ανακοίνωση που βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου απέφευγε να πάρει θέση ευθέως για το ζήτημα και αντ’ αυτού έκανε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, είχε ως εξής:

«Στην προσπάθειά της να «βγάλει λαβράκι» για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας.

Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων.

Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα.

Φιάσκο.

Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί…».