Τζανακόπουλος: Αν ο νόμος για τα κανάλια κριθεί αντισυνταγματικός, θα υπάρξει νέος

25/10/16 • 16:54 | UPD 25/10/16 • 16:54

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις κυβερνητικές κινήσεις σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, άφησε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε ότι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο ή κυβέρνηση έχει έτοιμο το plan b, το οποίο προβλέπει νέο νόμο ή διορθώσεις στον υπάρχοντα.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα πως : «Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» είπε.

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση, μπορεί η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο, απάντησε: «Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».