Ο Δρίτσας στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα: Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις

25/10/16 • 12:02 | UPD 25/10/16 • 12:02

Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας επιμένει κατά των ιδιωτικοποιήσεων καθώς όπως λέει δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 ο υπουργός ναυτιλίας σημείωσε:

«Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ . Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ηταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε οτι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέςτερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».
Ο κ. Δρίτσας κατέληξε λέγοντας πως αυτή η αντίφαση δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό.

Ας σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ανήκει στη λεγόμενη Ομάδα των 53+ (με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο), η οποία έστειλε και χθες μήνυμα στον πρωθυπουργό, με άρθρο στο σάιτ της Ομάδας, να κρατήσει τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Ανάπτυξης επειδή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.