Μητσοτάκης: Τέλος με τις διαχωριστικές γραμμές, στόχος μας η ενότητα

25/10/16 • 08:07 | UPD 25/10/16 • 08:08

Εντελώς διαφορετική πολιτική πορεία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα έχει σχεδιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες από τη βιομηχανική περιοχή της Ελευσίνας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρόθεσή του είναι να ενώσει όλους τους Ελληνες για να βγει η χώρα από την κρίση. «Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος αφετέρου», τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο δημαρχείο της πόλης.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πάντα συνομιλώ με τοπικούς άρχοντες. Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του καθενός. Στόχος μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε». Η επίσκεψή του στην Ελευσίνα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Συμφωνίας Αλήθειας, η οποία θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται, με επόμενο σταθμό την παρουσίαση σήμερα από τον Κωστή Χατζηδάκη και την Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου των προτάσεων της Ν.Δ. για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους απέναντι σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Πυρά κατά πρωθυπουργού

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πάντως έστρεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα, τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Καταφεύγει σε μία τεχνητή πόλωση, σε έναν ψεύτικο διχασμό, καθώς και σε μία ακραία ρητορική, η οποία δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου το οποίο περιμένουν οι πολίτες».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό κατήφορο τον οποίο έχει διαλέξει. «Χρέος μου και χρέος της Ν.Δ. είναι να ενώσουμε τους Ελληνες και να προτάξουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μεθοδικότητα, με συνέπεια και με προσήλωση στον τελικό στόχο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Συγκροτημένο σχέδιο

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Παλαιό Ελαιουργείο όπου παρουσιάζεται η βιομηχανική ιστορία της Ελευσίνας. «Μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορεί να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ξενάγησή του στο Μουσείο που υπάρχει στον χώρο και στο οποίο φιλοξενούνται και ηχητικές μαρτυρίες εργατών που περιγράφουν τις δυσκολίες που έζησαν για να βγάλουν τα προς το ζην στα εργοστάσια της περιοχής και να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους.

«Η Ελευσίνα είναι μία πόλη η οποία χτυπήθηκε σημαντικά από την αποβιομηχάνιση. Είναι, ταυτόχρονα, όμως, μία πόλη με σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, ως προς την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της, αλλά, βέβαια, και ως προς την ανάδειξη της εξαιρετικά πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του συγκροτημένου σχεδίου που η Ν.Δ. ετοιμάζει για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, περιοχές όπως η Ελευσίνα θα βρεθούν στο επίκεντρο των αναπτυξιακών μας δράσεων. Διότι, μόνο με την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου εργατικού δυναμικού της περιοχής μπορούμε να προσβλέπουμε όχι μόνο σε ανάπτυξη, αλλά και σε σημαντική αποκλιμάκωση της ανεργίας» δήλωσε επίσης.

Συναντήσεις

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περπάτησε και στην παραλία της Ελευσίνας όπου ήπιε καφέ με τους κατοίκους, ενώ συναντήθηκε και με τους λιμενεργάτες στον Οργανισμό Λιμένος τονίζοντας πως «το λιμάνι έχει ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές», ενώ επισκέφθηκε και τον αρχαιολογικό χώρο όπου ξεναγήθηκε, λέγοντας πως «η Ελευσίνα μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον αρχαιολογικό πλούτο της χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα σχέδια για επέκταση του αρχαιολογικού χώρου και τη δημιουργία ενός νέου μουσείου».

Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη βρέθηκε και ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, που είχε εκλεγεί το προηγούμενο βράδυ, αλλά και ο γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης που σε δήλωσή του σημείωσε πως «το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου της οργάνωσης, μέσα από ανοιχτές, αξιόπιστες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, δίνουν το σύνθημα της αναγέννησης της οργάνωσης και της ανασυγκρότησης των οργάνων και της λειτουργίας της στη λογική της πραγματικής, της ουσιαστικής συμμετοχής των μελών της, αλλά και όλων των δυνάμεων της Νεολαίας, στην παραγωγή πολιτικής, τόσο στο επίπεδο των ιδεών όσο και σ’ εκείνο της πράξης». «Η ιστορική μας Νεολαία, η Νεολαία των μεγάλων πολιτικών αγώνων, περνάει τώρα σε μια καινούργια εποχή. Και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Γιώργος Δ. Ευθυμίου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap