Νέα ερωτήματα του Ελεύθερου Τύπου

Στη Βουλή οι σχέσεις του Αρτεμίου με την κυβέρνηση

25/10/16 • 08:01 | UPD 25/10/16 • 08:01

Την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και τα πολιτικά ερωτηματικά που έχουν γεννηθεί σχετικά με την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου κ. Αρτέμη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνουν στη Βουλή 36 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Στην ερώτηση που υπογράφουν πρώτοι, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης και 33 ακόμη «γαλάζιοι» βουλευτές επικαλούνται «το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου κ. Αρτέμη Αρτεμίου στο Μαξίμου» και σημειώνουν πως «ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται την πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα μας, πως ο Κύπριος δικηγόρος «φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…», κάτι που του ανοίγει τις πόρτες «να επισκέπτεται και το Μέγαρο Μαξίμου». Επισημαίνουν ότι «τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στο Μαξίμου», κάτι που δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα για την παρουσία του εν λόγω Κύπριου δικηγόρου στο Μαξίμου», ειδικά όταν συμπίπτει με την αναφορά που έκανε σε εκείνη τη συζήτηση, στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας στο χέρι του ένα μικρό χαρτάκι και διαβάζοντας το όνομα της κυπριακής εταιρίας «Atlas Cyprus International Trust» υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής».

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου