Μανιός: Δεσμευτικές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, τελεία και παύλα

24/10/16 • 17:32 | UPD 24/10/16 • 17:33

Η δήλωση του γενικός γραμματέας Eνημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου πως «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές» προκάλεσε αντιδράσεις. O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, μίλησε στο Βήμα fm για να υποστηρίξει το αντίθετο.

Για τον νόμο Παππά: «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, τελεία και παύλα. Όχι, δεν θα το κάνει με το ζόρι, δεν θα το κάνει με ευχαρίστηση, να το πείτε έτσι. Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, είναι μια πολιτική, που θα αποδειχθεί ότι δεν οργανώθηκε όπως έπρεπε και άρα, με όρους Αριστεράς, είναι μία πολιτική ήττα, αλλά η ζωή δεν έχει μόνο νίκες».

Για την πορεία της κυβέρνησης: «Ναι, αυτό το λεω ανεπιφύλακτα, θα πάει μακριά η κυβέρνηση, για δύο λόγους, γιατί αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα καθημερινότητας και θα μακροημερεύσει, θα πάει δηλαδή στο τέλος της θητείας».

Για τον ανασχηματισμό: «Ο ανασχηματισμός, πρέπει να γίνει από αυτούς που θα γίνει, δηλαδή κατά κύριο λόγο από τον πρωθυπουργό, εκτιμώντας το έργο των υπουργείων, που θα ανασχηματιστούν».