Χρυσόγονος: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος δεν μπορείς να μιλάς για επιτυχία

24/10/16 • 15:03 | UPD 24/10/16 • 15:03

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν μπορείς να μιλάς για επιτυχία» αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Χρυσόγονος, στην ερώτηση για το ενδεχόμενο ο νόμος να κριθεί αντισυνταγματικός και αν αυτό θα αποτελούσε πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, απάντησε: «Με δεδομένο ότι έχει δοθεί πολύ ευρεία δημοσιότητα και πρόκειται ασφαλώς για ζήτημα μεγάλης σημασίας, δεν μπορείς να το πεις και επιτυχία».

«Κάνουμε υποθετικά σενάρια. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει το δικαστήριο, μέχρι μεθαύριο πιθανόν να έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα», πρόσθεσε.

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε ότι προφανώς και απορρέει ένας προβληματισμός από τις δημοσκοπήσεις. «Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η εξουσία τα τελευταία 8 χρόνια μοιάζει με το χιτώνα του Νέσσου».

Χαρακτήρισε ως μεγάλο βαρίδι τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι την «τελική ευθύνη για όλα την έχει ο πρωθυπουργός που το έχει παραδεχθεί ότι έχουν γίνει λάθη».