Κουρουμπλής: Ο Ομπάμα μπορεί να επισκεφτεί τη Λέσβο

24/10/16 • 13:50 | UPD 24/10/16 • 13:51

«Έχω την πληροφορία ότι ο Ομπάμα μπορεί να πάει και στη Λέσβο, γιατί προσδίδει στο προσφυγικό τεράστιο βάρος», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας παράλληλα πως θα συζητηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο το θέμα του χρέους.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών έγιναν στον Αlpha 989, έπειτα από την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί λόγω της είδησης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί η φήμη ότι εκτός από το νησί της Λέσβου θα επισκεφθεί ενδεχομένως και τη νατοϊκή βάση της Σούδας.

«Τα μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι το δημόσιο χρέος και το προσφυγικό και νομίζω ότι ο Μητσοτάκης αν είχε το πολιτικό κουράγιο να κάνει την υπέρβασή του, θα είχε πολιτικά κερδίσει. Ποτέ στην πολιτική δεν μπήκε ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα της χώρας. Εδώ άνοιξε η κουβέντα. Είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να «ανοίξουν πόρτες» και χρειάζεται ένας δημοκρατικός πατριωτισμός από όλους μας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα κυβερνήσει για 4 χρόνια είτε τους αρέσει είτε όχι».

«Οι πιέσεις του ΔΝΤ είναι τρομακτικές. Μέχρι τώρα τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν απέδωσαν. Η αριστερή κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάει σε μεγάλο συμβιβασμό και να υποστεί το κόστος. Η κυβέρνηση θέλει να φανεί χρήσιμη στη χώρα και είμαι βέβαιος γι’ αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών που για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Π. Σκουρλέτη περιορίστηκε να πει: «συνεργάζομαι καλά με τον Σκουρλέτη και τα υπόλοιπα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο» ενώ για το γεγονός ότι έμειναν εκτός Πολιτικού Συμβουλίου η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς σχολίασε πως «δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα, κάποιος θα έμενε έξω. Και οι δυο είναι άνθρωποι που ο χώρος τους τιμά».

«Ο συμβιβασμός δεν νομίζω ότι έπρεπε να γίνει εις βάρος της Ελλάδας», σχολίασε σχετικά με τη Siemens.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap