Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές 

24/10/16 • 11:28 | UPD 24/10/16 • 11:28

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά όχι και σεβαστές» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Eνημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0 o γραμματέας Eνημέρωσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι» και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.

«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά η πολιτεία θα κάνει ό,τι νόμιμο προβλέπεται», είπε. Σημείωσε ωστόσο πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στη διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε επίσης ότι μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το 2015 ισολογισμό, ενώ σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας, με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.

 

Copy link
Powered by Social Snap