Εσωτερικός ανασχηματισμός στην ΚΕ

«Κάλυψη» Τσίπρα σε Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, στα άκρα η κόντρα με Σκουρλέτη

24/10/16 • 08:01 | UPD 24/10/16 • 08:01

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και τον περιβόητο νόμο Παππά, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να σηκώσει… ασπίδα προστασίας για έναν εκ των πλέον στενών συνεργατών του.

Οσο οι βολές σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τις πρακτικές της συγκυβέρνησης αναφορικά με το νέο τοπίο που αυτή στοχεύει ανοιχτά να διαμορφώσει στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι φτάνουν μαζικά στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας θέλησε χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Κουμουνδούρου να στείλει μήνυμα στήριξης στον υπουργό Επικρατείας. Τι υποστήριξε grosso modo ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι ο νόμος δεν είναι αποκλειστική απόφαση του κ. Παππά, αλλά τον ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου. Και πως η… μάχη που δίνει η κυβέρνηση απέναντι στα… χιλιοειπωμένα διά στόματος Αλέξη Τσίπρα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι ζήτημα του υπουργού της Επικρατείας και στενότατου συνομιλητή του, αλλά ολόκληρου του κόμματος.

Διαπραγμάτευση

Οσον αφορά, δε, στα της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των πιστωτών, παρά το γεγονός πως οι επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κινήθηκαν σε ιδιαιτέρως ρηχά νερά, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, ενώ σημείωσε πως η χώρα έχει συμμάχους στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι στηρίζουν στο αίτημά της για διευθέτηση του ελληνικού χρέους μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Απόσταση Σκουρλέτη

Οσο ο Αλέξης Τσίπρας όρθωνε τοίχο προστασίας για τον Νίκο Παππά, στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου ηχούσαν βαριά τα καμπανάκια των πολιτικών αποστάσεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη. Ο τελευταίος δε συμπεριλήφθηκε στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποψηφιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου και όταν προτάθηκε από άλλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αρνήθηκε να συμμετάσχει. Λίγο αργότερα μάλιστα και σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε ότι αρνήθηκε την υποψηφιότητα γιατί δεν βρισκόταν στο πλάνο του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ μέσα στην αίθουσα ανέφερε ότι δεν δέχεται για να διευκολύνει τον κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

dgatsios@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου