ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πολιτικός σεισμός για τις σχέσεις του Αρτεμίου με το Μαξίμου

24/10/16 • 07:33 | UPD 24/10/16 • 07:33

Πολιτικό σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για τις σχέσεις που φέρεται να διατηρεί με το Μέγαρο Μαξίμου ο έμπειρος Κύπριος δικηγόρος σε θέματα διαχείρισης offshore εταιριών, Αρτέμης Αρτεμίου, και ενώ τα ερωτήματα πυκνώνουν για την κυβέρνηση.

Με ανακοινώσεις τους, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο Κύπριος δικηγόρος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα των Panama Papers, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο αναπαρήχθη από το σύνολο των ενημερωτικών sites του Διαδικτύου και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλωστε, η φωτογραφία-ντοκουμέντο που έδειχνε τον Αρτέμη Αρτεμίου να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των επαφών που έχει ο Κύπριος δικηγόρος με στελέχη της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν διέψευσε την επίσκεψη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, απέφυγε ωστόσο να δώσει απαντήσεις για το είδος της συνεργασίας που έχει μαζί του. Την απέδωσε σε συνήθη πρακτική και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να βγάλει «λαβράκι» για την «ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου».

Ο Αρτέμης Αρτεμίου στην ανακοίνωση που εξέδωσε παραδέχεται ότι πράγματι επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι μετέβη για να υποβάλει «πρόταση με επενδυτικό ενδιαφέρον».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κύπριος δικηγόρος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα εδώ και αρκετά χρόνια διατηρεί στενές σχέσεις με κορυφαία της στελέχη.

Δραστηριότητες και στο εξωτερικό

Η εταιρία του Αρτέμη Αρτεμίου και του συνεργάτη του Λάμπρου Πιερί, APLaw Services Limited με έδρα την Κύπρο, έχει πολύχρονη εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης υπεράκτιων εταιριών αλλά και σε τραπεζικά και φορολογικά θέματα. Οι δραστηριότητες του Κύπριου δικηγόρου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ιστότοπο της νομικής του εταιρίας, εκτός από την Κύπρο και την Ελλάδα, εκτείνονται και σε άλλες χώρες, όπως Ρωσία, Ιταλία, αλλά και τη Βενεζουέλα.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

iasonasvel@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap