Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό με τους Ευρωπαίους

23/10/16 • 11:29 | UPD 23/10/16 • 11:29

Δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, διαμηνύει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μέσω συνέντευξής του στο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για θέματα του υπουργείου του.

Όπως αναφέρει, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα, αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω».

Αναφερόμενος στις συντάξεις σημειώνει πως δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις και κάνει λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης».

Όπως σημειώνει, υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα».

«Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου», προσθέτει.

Για τον υποκατώτατο μισθό επισημαίνει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, «και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιμείνω στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός».