Ο φοιτητής που «έκλεψε την παράσταση» στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ [εικόνα]

22/10/16 • 20:55 | UPD 22/10/16 • 20:56

Ο ΑμΕΑ φοιτητής της Νομικής Σχολής, Δημήτρης Βαρδελής, ήταν ο σύνεδρος που κέρδισε το πιο ηχηρό κι ενθουσιώδες χειροκρότημα κατά το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, αμέσως μετά την ομιλία του!

Ο νεαρός ΟΝΝΕΔίτης, ξεκίνησε το λόγο του με ένα ρητό του φιλόσοφου Σωκράτη, σημειώνοντας ότι «οι πατρογονικές μας εστίες κινδυνεύουν».

Κατόπιν, κάλεσε τους υποψηφίους προέδρους να καταθέσουν προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας που θα υιοθετήσει η ΝΔ και όχι τόσο προτάσεις για τη λειτουργία της ίδιας της ΟΝΝΕΔ, γιατί όπως είπε «σε αυτή την αναγκαιότητα απαντά το σύνθημα της νεολαίας μας ως πρωτοπορίας».

verdelhs

Παράλληλα, τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, την ανάδειξη των εθνικών μας θεμάτων και της «εθνικής παιδείας», της εφαρμογής της νομιμότητας σε όλους τους τομείς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για να καταλήξει λέγοντας ότι «δουλειά μας είναι να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που είναι η φυσική της θέση, στην πρωτοπορία της ανθρωπότητας, στο κέντρο του ιστορικού μας ενδιαφέροντος».

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία η παρέμβαση του κ. Βερδελή:

«Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι με αφορμή την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θα ήθελα να ξεκινήσω την παρέμβασή μου αυτή ενθυμούμενος το Σωκράτη κατά τον οποίο «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απόντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιν» και επειδή οι πατρογονικές μας εστίες κινδυνεύουν επιτρέψτε μου να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς. Σκεφτόμουν πως η νεολαία ενός συντητηρικού-φιλελεύθερου πολιτικού κόμματος πρέπει να παρέχει στον πολιτικό φορέα που αυτή εκπροσωπεί προτάσεις που κυρίως να αφορούν τη διακυβέρνηση του τόπου και όχι απλώς τη λειτουργία της ίδιας. Σε αυτήν ακριβώς την αναγκαιότητα απαντά το σύνθημα της νεολαίας μας ως πρωτοπορίας. Με αυτό το σκεπτικό περιμένω να ακούσω από τους υποψηφίους προέδρους και τους συνέδρους προτάσεις και ψηφίσματα ώστε ως συνέδριο να αποφασίσουμε για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την ανάδειξη των εθνικών μας θεμάτων, να παλέψουμε για την εφαρμογή της νομιμότητας στο «κράτος των Εξαρχείων» και στα πανεπιστήμια, να μιλήσουμε επιτέλους για τη μείωση του κράτους, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για διεύρυνση των εξουσιών και των υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, να προτείνουμε τρόπους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την εθνική παιδεία και τέλος να διατυπώσουμε προτάσεις ώστε να αποτραπεί η δημογραφική κατάρρευση. Η δύναμη της χώρας είναι τεράστια τόσο σε φυσικό πλούτο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, δουλειά μας είναι να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που είναι η φυσική της θέση, στην πρωτοπορία της ανθρωπότητας, στο κέντρο του ιστορικού μας ενδιαφέροντος.
Σας ευχαριστώ»