Στα… μαχαίρια «Ριζοσπάστης» και «Εφημερίδα των Συντακτών» για τον Χαρίλαο Φλωράκη

22/10/16 • 18:22 | UPD 22/10/16 • 18:22

Μεγάλη κόντρα ξεκίνησε μεταξύ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του Ριζοσπάστη με αφορμή ένα ένθετο αφιέρωμα της πρώτης στον Χαρίλαο Φλωράκη.

Ο Ριζοσπάστης στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!» και σε αυτό ασκεί σκληρή κριτική στο αφιέρωμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει «μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη» ακολουθώντας τη μέθοδο «βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς».

«Καταναλώνουν 48 σελίδες, για να μπορέσουν να χωρέσουν κάπου προς το τέλος την αυθαιρεσία, να φέρουν δηλαδή σε αντιπαράθεση τον Χαρίλαο Φλωράκη με το ΚΚΕ» κατηγορεί στο άρθρο του ο Ριζοσπάστης τους συντάκτες του αφιερώματος. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο αρθρογράφος του Ριζοσπάστη στόχος «αυτής της αυθαιρεσίας» είναι «να επιτεθούν στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα να μελετήσει την Ιστορία του, να βγάλει συμπεράσματα».

Έπειτα από την σκληρή κριτική, δίνεται η υπόσχεση για πιο αναλυτική απάντηση στο αυριανό φύλλο.

Η απάντηση της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Απάντηση στο άρθρο του Ριζοσπάστη έδωσε μέσω Facebook o Γιώργος Πετρόπουλος, ένας από αυτούς που επιμελήθηκαν την έκδοση για τον Φλωράκη.

Αρχικά παραθέτει ολόκληρο το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», υπόσχεται απάντηση μέσω της εφημερίδας και επισημαίνει:

«Προκύπτει όμως ένα ερώτημα: Που βρήκε το ΚΚΕ το ένθετο για το Χαρίλαο από τη στιγμή που αυτό δεν υπήρχε στην αγορά; Κι αφού το βρήκε με… πλάγιο τρόπο γιατί τόση πρεμούρα να μας απαντήσει; Γιατί αυτοκαρφώθηκαν ότι χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους; Ή μήπως εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός; Θέλει η π…να να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει».