Γιώργος Κουμουτσάκος στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»: Χωρίς φραγμό οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις

23/10/16 • 07:00 | UPD 23/10/16 • 07:16

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπολύει, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και βουλευτής Β’ Αθηνών κάνει λόγο για ανησυχητικές και επικίνδυνες πρακτικές, με αιχμή τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και δηλώνει την αμετακίνητη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση του νόμου Παππά.

Η Ν.Δ., με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε λόγο για «πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από την κυβέρνηση, για «πρακτικές παρακράτους» σχετικά με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη… Είναι βαριές κουβέντες. Δεν έχετε ανεβάσει ψηλά το πολιτικό θερμόμετρο; Πού μπορεί να οδηγήσει αυτό;

Οι πρακτικές της κυβέρνησης -ιδιαίτερα ανησυχητικές και επικίνδυνες- επιβάλλουν σε κάθε πολίτη επαγρύπνηση. Είναι δημοκρατική μας υποχρέωση να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Θυμίζω ότι δύο δικαστικές ενώσεις ουσιαστικά καταγγέλλουν νοσηρά φαινόμενα και «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα». Το θερμόμετρο, λοιπόν, δεν το ανεβάζουν οι επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, αλλά τα έργα της κυβέρνησης. Στην κρίση οικονομίας, η κυβέρνηση προσθέτει τώρα και κρίση δημοκρατίας. Γι’ αυτό καλέσαμε σε δημοκρατική εγρήγορση.

Και στη συγκρότηση του ΕΣΡ γιατί δεν συναινέσατε;

Εχουμε πει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι είμαστε έτοιμοι να συναινέσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως ήδη κάναμε με άλλες ανεξάρτητες Αρχές. Με μια αυτονόητη προϋπόθεση: Οτι η κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά, με τον οποίο αφαίρεσε αυθαίρετα από το Συμβούλιο τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του. Αφού λοιπόν, αρχικά κατήργησαν το ΕΣΡ, τώρα εγκαλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν συναινούν στη συγκρότησή του. Μέρος του θεσμικού αυτού εμπαιγμού εμείς δεν θα γίνουμε.

Φοβάστε και άλλο θεσμικό εκτροχιασμό από την κυβέρνηση; Μέχρι πού θεωρείτε ότι μπορεί να φτάσει, με βάση τα όσα λέτε;

Με βάση όσα έγιναν, αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και των υπουργών του, δεν φαίνεται να υπάρχει φραγμός στις μεθοδεύσεις τους. Απόδειξη η ομολογία του υπουργού Δικαιοσύνης για τη μεθοδευμένη διαπόμπευση ανώτατου δικαστικού λειτουργού. Γι’ αυτό ακριβώς, όπως άλλωστε οφείλουμε, θα παρεμβαίνουμε αποτρεπτικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

gefthimiou@etypos.com

Διαβάστε περισσότερα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής που κυκλοφορεί