Πόλεμος δηλώσεων Παππά και Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες

21/10/16 • 21:19 | UPD 21/10/16 • 21:19

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ξέσπασε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου σε συνέντευξη με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε την τοποθέτηση του κ. Παππά για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας: «Στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για τη δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real’ ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».

Στην απάντησή του, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο πως «θα θεωρήσει ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε λέγοντας: «Κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».

Η κόντρα κατέληξε με τα «συγχαρητήρια» του κ. Παππά προς τον κ. Λοβέρδο. «Χωρέσατε τόσους χαρακτηρισμούς σε τόσες λίγες γραμμές. Ανυπόκριτη στάση, δημιουργικό διάλογο, ηπίους τόνους», τόνισε.