Βορίδης: Θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους η μη αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

21/10/16 • 13:29 | UPD 21/10/16 • 13:29

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και να μην κάνει καμία άλλη ενέργεια», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας πως η μη αναμονή της απόφασης ισοδυναμεί με θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM”, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αυτό που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σχετικώς με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ ότι «από τη στιγμή που πια κρίθηκαν παραδεκτές οι προσφυγές και επομένως το Συμβούλιο θα μπει στην εξέταση της ουσίας της αντισυνταγματικότητας, η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και δεν θα κάνει καμία άλλη ενέργεια. Το να προχωρήσει μία τέτοια τροπολογία, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της περιφρόνησης πια, της δικαστικής διαδικασίας. Σε τέτοιες υποθέσεις, που διακυβεύονται ζητήματα ελευθεροτυπίας αλλά και 2.000 θέσεις εργασίας, είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις όποτε εκδοθεί η απόφαση. Το να μην περιμένεις 20 μέρες, εδώ πια φτάνουμε στα όρια της σκληρής εμπάθειας και της απόπειρας διαμορφώσεως τετελεσμένων, προκειμένου να επηρεαστεί η κρίση του δικαστηρίου. Αυτό είναι πολιτική αθλιότητα μεγίστου μεγέθους. Το αποτέλεσμα της διασκέψεως θα είναι γνωστό την Τετάρτη. Άρα λοιπόν δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει, εγώ θα προχωρήσω. Αυτό είναι θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους και δείχνει την εμπάθεια και την κακότητα, η οποία πλέον, μην κοροϊδευόμαστε, δεν στοχεύει σε καμία τακτοποίηση οποιουδήποτε τηλεοπτικού τοπίου. Και είναι και η απόπειρά της, η οποία καθίσταται απέλπιδα όλο και περισσότερο, προκειμένου να παρέμβει στο τηλεοπτικό τοπίο».

Για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Για το ΕΣΡ, ο κ. Βορίδης είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να αποδοθούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και να αποφασίσει τον αριθμό των αδειών και να γίνει διαγωνιστική διαδικασία. Από αυτήν πάλι, κάτι θα προκύψει. Ένα όφελος για το Δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει το νομικό δικαίωμα να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά τις αρμοδιότητες της ουσίας, την προκήρυξη, τη διαγωνιστική διαδικασία, τον αριθμό των αδειών. Αυτά θα τα καθορίσει το ΕΣΡ».

Για την Εξεταστική Επιτροπή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τι προσπαθεί να βγάλει από την εξεταστική επιτροπή;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε, «το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής. Το παλιό πολιτικό σύστημα, με τα ΜΜΕ, και τις διεφθαρμένες τράπεζες… Αυτό προσπαθεί να βγάλει. Από την εξεταστική επιτροπή, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε μία κατάθεση… ένας δεν μας έχει πει για μία πολιτική παρέμβαση. Η υπόθεση εργασίας, παραμένει υπόθεση εργασίας. Στην υπόθεσή σου, τη θεωρία σου, την κρατάς ως θεωρία. Επαληθεύεται από τα πράγματα; Όχι.»