Γεροβασίλη: Ριζικός ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία [βίντεο]

21/10/16 • 09:43 | UPD 21/10/16 • 10:00

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε. «Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

«Ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός», είπε στη συνέχεια για τον ανασχηματισμό: «Η κυβέρνηση θα αναδομηθεί». Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αξιολόγηση η ρύθμιση του Χρέους

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω. Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση», υπογράμμισε.

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση σε περίπτωση που η τροπολογία τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική;»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

Αν κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, σε πρώτη φάση γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος. Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τοπίο και η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της. Η νέα τροπολογία θα είναι προϊόν διαλόγου, εφόσον προσαρμοστούν αυτοί που πρέπει. Θα την εφαρμόσουμε την νέα τροπολογία. Υπάρχει από την άλλη και μια αντιπολίτευση που »κουνάει το δάχτυλο» και λέει… πρόσεξε, πρέπει να κρίνεις τον νόμο αντισυνταγματικό για να πέσει η κυβέρνηση.