Δημοκρατική Συμπαράταξη για τηλεοπτικές άδειες: Στην αγορά χωράνε 8 με 10 κανάλια

20/10/16 • 17:45 | UPD 20/10/16 • 17:45

Συνάντηση με εργαζομένους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είχαν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι τόνισαν: «Πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια».

«Η κυβέρνηση υπονόμευσε τον καθοριστικό ρόλο του ΕΣΡ στη διαδικασία αφαιρώντας του αρμοδιότητες, καθόρισε αυθαίρετα σε 4 τον αριθμό των αδειών, επέβαλε ένα «διαγωνισμό» με βάση μόνο το «πορτοφόλι» και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων» υποστήριξαν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ως παράδειγμα των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης ανέφεραν τις προσπάθειες «δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel με χρηματοδότηση της ΣΥΡΙΖΑ bank». «Η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σαφείς: Να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, με βάση ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με σαφής όρους λειτουργίας, αλλά χωρίς τον αναιτιολόγητο περιορισμό σε 4 του αριθμού των αδειών» δήλωσαν στους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξαν τα εξής:

-Πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παππά αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού του στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη.

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα συμβάλει θετικά στην ανάδειξη της συγκρότησης του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο πρέπει να αναλάβει το σύνολο της διαδικασίας.

-Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής και τις άθλιες προσπάθειες συκοφάντησης δικαστικών λειτουργών. Είναι έωλο το επιχείρημά της ότι κινδυνεύουν να χαθούν 240 εκ. ευρώ που θα δοθούν στο δημόσιο.

-Γιατί απλά το ίδιο και μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να εξασφαλισθεί από 8 – 10 (το λιγότερο) κανάλια, που με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και με ένα τίμημα 20 -30 εκ. ευρώ για το καθένα.