Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΡ και ο Παππάς λέει ψέματα

20/10/16 • 14:04 | UPD 20/10/16 • 14:04

Ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς ισχυρίστηκε, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ, ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον ενημέρωσε πως το Ε.Σ.Ρ. έχει νόμιμη σύνθεση έως τον Οκτώβριο του 2015. Έχω την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που λέει ότι η θητεία του Ε.Σ.Ρ. λήγει όταν τα μέλη του συμπληρώσουν 8ετία. Για ακόμη μια φορά, ο κ. Παππάς είπε ψέματα. Η Κυβέρνηση διέλυσε το Ε.Σ.Ρ. για την κυρία Αλεξίου και για τα εσωκομματικά της προβλήματα με την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις Ανεξάρτητες Αρχές

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει απόλυτα στις Ανεξάρτητες Αρχές και το έργο τους. Και το δείχνουμε στην πράξη. Μέχρι τώρα, δώσαμε συναίνεση για τη συγκρότηση του ΑΣΕΠ, του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Κάτι, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση δεν έκανε ποτέ. Σήμερα, η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στο νόμο του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά, έρχεται να ζητήσει συναίνεση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θυμήθηκε πολύ αργά την συναίνεση αυτή, με δεδομένο ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να καταργήσει στην πράξη το Ε.Σ.Ρ.

Συνένοχοι στο «μαύρο» δεν θα γίνουμε

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη σε μια πράξη του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα να ρίξουν «μαύρο» στα κανάλια. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να μην έχει το θράσος, μπροστά στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, να φέρει εκ νέου στη Βουλή την πραξικοπηματική τροπολογία για να πέσει «μαύρο» στα κανάλια. Το καλύτερο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να φύγει. Κάθε μέρα που μένει, στοιχίζει ακριβά στη χώρα.

Υπάρχει λύση: η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική του κ. Παππά, που είπε ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν υπάρχουν κανόνες και τέλος. Δεν υπάρχει τέλος. Θα συγκροτηθεί το Ε.Σ.Ρ., θα περιέλθουν ξανά στο Ε.Σ.Ρ. οι αρμοδιότητές του και το Ε.Σ.Ρ. θα διεξάγει διαγωνισμό, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα.

 

Copy link
Powered by Social Snap