ΝΔ: Η κυβέρνηση ρίχνει «μαύρο» στη δημοκρατία

18/10/16 • 20:17 | UPD 18/10/16 • 20:17

Για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό και αυταρχισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει «μαύρο» στην πολυφωνία, «μαύρο» στην ενημέρωση και, εντέλει, «μαύρο» στη Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αντέδρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, που σε δήλωσή της αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής για επιβολή της νομιμότητας και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Η ΝΔ σημείωνε στην ανακοίνωσή της: «Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο.

Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη.
Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους.

Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών».

Και η απάντηση από την πλευρά της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής: «Οι αναφορές της Νέας Δημοκρατίας σε απομόνωση από τους πολίτες, συνεπακόλουθη υιοθέτηση ακραίων μεθόδων και επιβολή «μαύρου» στην ενημέρωση εμπνέονται από τις πρόσφατες και πλέον σκοτεινές εποχές της ίδιας της ΝΔ και της κυβέρνησης Σαμαρά.
Με αποφασιστικότητα και σεβασμό στους νόμους και τους θεσμούς, η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής για επιβολή της νομιμότητας και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Ό,τι ακριβώς αρνήθηκαν να κάνουν, δηλαδή, τα κόμματα της διαπλοκής επί 27 έτη.
Η νομιμότητα θα επικρατήσει σε πείσμα όσων δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για χάρη της διαπλοκής.