Την κάλυψη Κατρούγκαλου έχει ο διοικητής του ΟΑΕΕ

18/10/16 • 19:29 | UPD 18/10/16 • 19:29

Το υπουργείο Εργασίας διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί παραίτησης του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη και τον στηρίζει παρά το σάλο που δημιουργήθηκε μετά την προτροπή του να φύγουν στη Βουλγαρία όσοι επιβαρύνονται από τις εισφορές και τους φόρους.

Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Τσακίρης έχει την πλήρη κάλυψη του υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο ίδιος διέψευσε τη δήλωση, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία. Πάντως, με την προτροπή του για φυγή στη Βουλγαρία, δεν προκαλεί αίσθηση για πρώτη φορά.

Την ημέρα που εγκρίθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του στη Βουλή, το Νοέμβριο του 2015, ο κ. Τσακίρης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα σε σχόλιο του Χρήστου Σταϊκούρα για «το φτωχό βιογραφικό μόλις 11 γραμμών που κατέθεσε», επισήμανε: «Τα πολυσέλιδα βιογραφικά δεν έσωσαν τα Ταμεία»

Εργατολόγος, με εμπειρία στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και φίλος του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Τάσου Πετρόπουλου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ γεννήθηκε στη Θεσπρωτία το 1952. Θεωρείται χαμηλών τόνων και καλών προθέσεων.

Η προβληματική περίοδος που διανύει ο Οργανισμός, λόγω της μειωμένης εισπραξιμότητας, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο του, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει.