ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

H Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογία για πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

18/10/16 • 07:43 | UPD 18/10/16 • 07:43

Συγκροτημένο κυβερνητικό σχέδιο απέναντι στον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου αντιπροτείνουν από τη Ν.Δ., με τα στελέχη της οδού Πειραιώς να εκτιμούν ότι η πτωτική πορεία της κυβέρνησης έχει αρχίσει εδώ και καιρό, καθώς τα φαινόμενα διάλυσης και έλλειψης συντονισμού συνεχώς αυξάνονται. Στον αντίποδα, όπως σημειώνουν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ν.Δ. έχει μπει σε κυβερνητική πορεία, με συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς δεσμεύσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Στη λογική αυτή, η οδός Πειραιώς, καλύπτοντας υπεύθυνα, για άλλη μια φορά, όπως τόνιζαν τα γαλάζια στελέχη την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Τη ρύθμιση αυτή, όπως σημειώνουν από τη Ν.Δ., επιβάλλει τόσο η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους όσο και η σημερινή κατάσταση στην αγορά κατοικίας.

Οπως εξηγούσαν επίσης από την οδό Πειραιώς, η δυνατότητα μαζικών πλειστηριασμών σε μια αγορά που βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση θα πίεζε περαιτέρω τις τιμές ακινήτων για όλους τους ιδιοκτήτες – και όχι μόνο τους οφειλέτες,- θα επιδείνωνε τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, θα έπληττε την κοινωνική συνοχή και τελικά και τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να παρουσιάζει τόσο στο εξωτερικό (την Πέμπτη θα βρεθεί στο Μάαστριχτ για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΕΛΚ) όσο και στο εσωτερικό το νέο μίγμα πολιτικής που προτείνει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, τη λεγόμενη Συμφωνία Αλήθειας. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται νέες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια με πιθανότατα επόμενο σταθμό τη Μακεδονία.

Ταυτόχρονα, μαζί με το άνοιγμα του κόμματος στους πολίτες και την κοινωνία, συνεχίζεται και η επιχείρηση διεύρυνσης της Ν.Δ. Ενδεικτική είναι η χθεσινή δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος πρότεινε συνεργασία με τη Ν.Δ., λέγοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση.

 ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη εκδοσή του Ελεύθερου Τύπου