Χρυσοχοΐδης: Θα επικεντρωθούμε στην ασφάλεια των πολιτών [βίντεο]

21/07/19 • 19:17 | UPD 21/07/19 • 19:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Αποφασισμένος να «ξεριζώσει» τις εγκληματικές συμμορίες από τις γειτονιές, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στην ασφάλεια των πολιτών επικεντρώθηκε κυρίως στην ομιλία του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι στόχοι ανά τομέα δράσης είναι 4. Η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών με διαρκή καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων και της μεταναστευτικής πολιτικής, η αποτελεσματική σύγχρονη πολιτική προστασία και σύγχρονη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών και η νέα εγκληματική και σωφρονιστική πολιτική με ενίσχυση στις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για τα τέσσερα τοπωνύμια που δείχνουν το πρόβλημα, συγκεκριμένα, ανέφερε:

Μόρια για μετανάστευση

Μάτι για πολιτική προστασία

Εξάρχεια για την ασφάλεια

Κορυδαλλός για τις φυλακές

«Θα τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε όλα, όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά γιατί θέλουμε καλύτερη Δημοκρατία, που χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στην τέταρτη θητεία του, στο συγκεκριμένο υπουργείο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως «Παίρνουμε μέτρα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Οι περιπολίες θα πυκνώσουν. Με σχέδιο δράσης γειτονιά την γειτονιά θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες. Πρώτη προτεραιότητα οι διαρρήξεις που τρομάζουν τους ανθρώπους».

Ακόμα εξήγγειλε πως «Εγκαινιάζεται στενή συνεργασία με τους Δήμους. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών και τον ΟΚΑΝΑ. Θέλουμε ζωντανές ασφαλείς γειτονιές. Τα Α/Τ στελεχώνονται ώστε να γίνουν εγγυητές της ασφάλειας, με αρωγή και χορηγών. Να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας και των ίδιων των Αστυνομικών.

Η Αστυνομία έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Χρειαζόμαστε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας. Η διεθνοποίηση του εγκλήματος έχει αλλάξει το είδος των κινδύνων. Δεν υπάρχει χώρος για άγονες αντιπαραθέσεις και ανύπαρκτα διλήμματα».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, σημείωσε: «Πήγα στη Μόρια, άκουσα και είδα. Οι υπεύθυνοι διαχειρίζονται δυσβάστακτο έργο. Τις συνθήκες διαβίωσης τις ξέρουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Έχουν ειπωθεί όλα. Θα μιλήσουμε όταν αλλάξομε τις συνθήκες και να είστε βέβαιοι θα τις αλλάξουμε. Θα στραγγίξουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για το θέμα. Είναι ευκαιρία με το μεταναστευτικό να κάνουμε εξωτερική πολιτική. Ούτε στοιβάζοντας μετανάστες, ούτε παραιτούμενοι της φύλαξης των συνόρων μας».

Για τις φυλακές, ανέφερε: «Οι φυλακές τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει. Το οργανωμένο έγκλημα δολοφονεί ακόμα και μέσα στις φυλακές. Πρέπει να προβληματιστούμε για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Η φυλακή θα παράγει σωφρονιστικό έργο, δηλαδή θα προετοιμάζει για την επανένένταξη».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έδωσε μάλιστα και μερικές ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία όπου θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού. «Έξω από τον αστικό ιστό, εντός Αττικής, κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα για εύκολη πρόσβαση».

Copy link
Powered by Social Snap