Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για τη σταθεροποίηση των δυνάμεων

08/07/19 • 08:59 | UPD 08/07/19 • 08:59

ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΪΛΗΣ

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα είπε: «Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ και σχετική ικανοποίηση δέχθηκαν στο ΚΚΕ τα αποτελέσματα των εκλογών, παρά το γεγονός ότι δεν αυξήθηκαν τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2015 και τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το γεγονός ότι σε Αθήνα και Πειραιά το ΚΚΕ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά ήταν από τα θετικά της βραδιάς, η οποία ωστόσο δεν βρήκε ενισχυμένο επί της ουσίας το κόμμα.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα είπε: «Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως είναι η Ν.Δ.».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «καπηλεία και συκοφάντηση αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστράτευσαν αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα ευρύτερα».

Αναφερόμενος στο ποσοστό του ΚΚΕ, είπε: «Αυτό επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ., αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές».

Χαρακτήρισε, δε, ιδιαίτερα «θετικό το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποχωρεί σημαντικά σε ψήφους και σε ποσοστά». Οσον αφορά στην επόμενη μέρα, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι τα δύσκολα δεν τέλειωσαν και πως το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης δεν αφορά στην καθημερινότητα του λαού μας.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap