Breaking News

Πυρ ομαδόν από την Εκκλησία κατά Βελόπουλου για τις «επιστολές του Ιησού»

Newsroom eleftherostypos.gr

Σοβαρότατες αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου αφήνει πλέον η εκκλησία με αφορμή τις… περιβόητες χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας είπε Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Νικηφόρος υπογραμμίζει ότι «έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» και προσθέτει ότι «όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Τέλος, ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως«ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

Αιχμές και από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Αποστάσεις από το φαινόμενο Βελόπουλος πήρε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, στο περιθώριο εκδήλωσης που είχε το απόγευμα του Σάββατου στο Ν. Ηράκλειο ο Σεβασμιώτατος τόνισε αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο:

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν. Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, το τηλεφαινόμενο της Πέλλας

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι το πολιτικό φαινόμενο του 2019 – παίρνοντας τη θέση του κ. Βασίλη Λεβέντη, αλλά και του Πάνου Καμμένου: Αλλωστε, είναι οι ψηφοφόροι τους που κατά κύριο λόγο τροφοδότησαν το κόμμα του γνωστού τηλεπωλητή – και πρώην βουλευτή με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το φαινόμενο αυτό θα ξεφουσκώσει πριν από τις βουλευτικές εκλογές – ή αν θα αντέξει για χρόνια, όπως το κατάφερε ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝ.ΕΛ. Πάντως, ο Κ. Βελόπουλος ξέρει πολύ καλά να συνεργάζεται με κυβερνήσεις αλλά και να φεύγει την κατάλληλη στιγμή – όπως έπραξε με το ΛΑΟΣ προβλέποντας την κατάρρευσή του, με τον κ. Καρατζαφέρη να τον αποκαλεί… «ρουφιάνο».

Ο κ. Βελοπουλος απάντησε ότι έφυγε επειδή πληγώθηκε όταν δεν τον πήρε να δει πώς είναι η υγειά του πατέρα του, χαρίζοντας άφθονο τηλεοπτικό χρόνο ξεκατινιάσματος – και κερδίζοντας μια δημοσιότητα που φάνηκε χρήσιμη στον ίδιο όταν ήλθε η ώρα της κεφαλαιοποίησής της στην ευρωκάλπη.

Η Ελληνική Λύση δεν γνώρισε δράματα σε αυτές τις εκλογές – ήλθε τρίτο ή τέταρτο κόμμα σε πολλές περιφέρειες, με «κάστρο» τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πατρίδα των Καραμανλήδων, τις Σέρρες, μετρήθηκε στο 7,78%.

Καθόλου δεν μέτρησαν και οι εσωκομματικές έριδες στην Ελληνική Λύση: Δύο υποψήφιοί του, η Δώρα Αντωνίου και ο Βασίλης Γεωργαλάς, από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αποχώρησαν εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες στον κ. Βελόπουλο. Μάλιστα, ο Β. Γεωργαλάς, που είναι καρδιολόγος, ξέσπασε: «Δεν δέχομαι, ούτε είναι του χαρακτήρα μου, να λάβω μέρος σε προδιαγεγραμμένα και προκαθορισμένα εκλογικά αποτελέσματα. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλες και όλους τούς δικούς μου ανθρώπους για το ότι τους οδήγησα σε μία λανθασμένη πολιτική και κομματική επιλογή μου».

Ο γιος μεταναστών που από πλασιέ έγινε εν μία νυκτί πολιτικός

Οι γονείς του, αγρότες από το Αξος της Πέλλας -όπως το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του με βάση το επάγγελμα σύμφωνα με τα exit polls- έφυγαν μαζί με χιλιάδες άλλους Ελληνες, μετανάστες στη Γερμανία. Στην αρχή είχαν μαζί και εκείνον και τον αδελφό του, όμως μετά τα παιδιά επέστρεψαν στο χωριό μεγαλώνοντας με συγγενείς. Ανέβηκε στην πολιτική πίστα στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη έχοντας διακριθεί πρώτα στις τηλεπωλήσεις. Από το 2004 αναβαθμίζεται σε πολιτικός από πλασιέ. Το 2007 εκλέγεται με το ΛΑΟΣ βουλευτής. Επανεκλέγεται το 2009 και τον Μάιο του 2010 στηρίζει με την ψήφο του το πρώτο Μνημόνιο.

Δύο χρόνια αργότερα, το ΛΑΟΣ -του οποίου παραμένει βουλευτής- στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά ο ίδιος, σπάζοντας την κομματική γραμμή, δεν ψηφίζει το δεύτερο Μνημόνιο. Διαβλέποντας τη μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ -όπως έγινε και με τους ΑΝ.ΕΛ. στην εκπνοή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- αποχωρεί με επεισοδιακό τρόπο και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Το 2014 επιδιώκει να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., κάτι το οποίο δεν έγινε.

Χρονιά-σταθμός για τον κ. Βελόπουλο ήταν πάντως το 2012 – καθώς έχασε στενούς φίλους όταν η Αστυνομία τον ερεύνησε για τις επαφές του με τους συλληφθέντες ως αρχηγούς μαφιών που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη.

«Πόθεν έσχες»

Αυτό που είχε περισσότερο ενδιαφέρον ήταν το «πόθεν έσχες» του Κ. Βελόπουλου. Αν και αρέσκεται σε πύρινους ανερμάτιστους λόγους και τηλεπτικές καταδίκες «για τα λαμόγια τους πολιτικούς», είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των βουλευτών που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011, την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό για επαγγελματική δραστηριότητα δεδομένου ότι διατηρώ εταιρία στη Γερμανία, όμως επεστράφησαν πίσω όλα τον Αύγουστο. Πρόκειται για 200.000 ευρώ και όχι για 400.000 ευρώ και δεν είναι για εξαγωγή συναλλάγματος, είναι για εταιρία. Τα χρήματα είναι όλα στην Ελλάδα και είναι νόμιμα και δηλωμένα στο πόθεν έσχες».

Το 2016 ιδρύει το δικό του κόμμα ξεκινώντας την προώθησή του όπως και στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας – μέσω της τηλεόρασης: Ηταν το πρώην Jeronimo Groovy TV, μετέπειτα Κανάλι 10 με τελευταίο όνομα Sunny Channel, ιδιοκτησίας μέλους της οικογένειας του καταζητούμενου, μεταξύ άλλων, για το σκάνδαλο της Proton Bank επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη, πρώην στενού συνεργάτη τού επίσης κατηγορούμενου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

ΟΙ ΤΟΡ-10 περιοχές που ψήφισαν Ελληνική Λύση

 • Α’ Θεσσαλονίκης 16.940
 • Νότιος Τομέας Αθηνών 11.589
 • Β’ Θεσσαλονίκης 11.314
 • Α’ Ανατολικής Αττικής 10.865
 • Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών 9.114
 • Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών 9.011
 • Σερρών 8.620
 • Λάρισας 7.388
 • Αχαΐας 6.960
 • Β’ Πειραιώς 6.881
 • Α’ Αθηνών 6.521

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 236.361 ΨΗΦΟΙ

Πού έλαβε την 3η και πού την 4η θέση

 • Σερρών 3η (7,76%)
 • Δράμας 4η (7,68%)
 • Εβρου 4η (6,38%)
 • Ευβοίας 4η (5,13%)
 • Ημαθίας 4η (6,50%)
 • Α’ Θεσσαλονίκης 4η (5,77%)
 • Καβάλας 4η (6,56%)
 • Λασιθίου 4η (2,95%)
 • Πέλλας 4η (6,88%)
 • Πιερίας 4η (6,54%)

Το προφίλ αυτών που τον ψήφισαν

5% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

6% ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

7% ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

6% ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Από πού πήρε ψήφους η Ελληνική Λύση;

16% ΑΠΟ ΑΝ.ΕΛ.

12% ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

10% ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

* Με βάση την ψήφο Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap