Αθήνα Καιρός

Ο Τζανακόπουλος ξέχασε τον Τσίπρα και είπε πως ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αργεντινή

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Ο Τζανακόπουλος ξέχασε τον Τσίπρα και είπε πως ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αργεντινή

Κοντή μνήμη φαίνεται πως έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικαλέστηκε την Αργεντινή για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 247, πως «πρότυπό του (του κ. Μητσπτάκη) είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Προέδρου Μάκρι, της Αργεντινής». Παράλληλα είπε πως «το δίλημμα στις εθνικές εκλογές είναι αμείλικτο: ποιος θα κυβερνήσει και με τι πρόγραμμα θα κυβερνήσει την χώρα. Η κάλπη το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και θα γεμίσει με τις ψήφους των πολιτών».

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι μια απότομη μείωση της φορολογίας στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας -από 29% στο 20% στις επιχειρήσεις όπως και στα μερίσματα από 10% σε 5%-, θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και μέσω της ανάπτυξης θα καλύψει το δημοσιονομικό χώρο από τη μείωση της φορολογίας. Αυτό έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό το παράδειγμα της Αργεντινής του Προέδρου Μάκρι», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα τόνισε πως «εφαρμόζοντας αυτήν την πολιτική οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία, σε αύξηση της ανεργίας και ξανά πίσω την χώρα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει μία πολιτική ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ. Οι θέσεις που διατυπώνει η ΝΔ είναι: ένα προς πέντε στην σχέση απομακρύνσεων/προσλήψεων στο Δημόσιο, τρίτο πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, πολύ αργή αύξηση του κατώτατου μισθού και αφού οι εργοδότες μεγαλώσουν την πίτα και έχουν την καλή πρόθεση, ενώ κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών. Το πρόγραμμά της έχει την λογική της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα ευνοηθούν και οι πολίτες. Μακροπρόθεσμα όμως θα είμαστε όλοι “νεκροί”…».

Τι έλεγε ο Τσίπρας

Όταν, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, βρισκόταν στην αντιπολίτευση, από το βήμα της Βουλής είχε πει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή».

YouTube thumbnail

Φυσικά τότε δεν είχε εκλεγεί ο Μάκρι που ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά στο τιμόνι της χώρας ήταν η Κριστίνα Κίρχνερ που βυθίστηκε στα σκάνδαλα, έχασε την υποστήριξη του κόσμου, καταρράκωσε το εθνικό νόμισμα, δίνοντας αφορμή στους δανειστές να ζητήσουν πίσω με εκβιαστικό τρόπο τα χρήματά τους.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]