ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίκιο του Τσίπρα – Πώς επιβάλλεται στα ψηφοδέλτια

14/06/19 • 08:37 | UPD 14/06/19 • 08:37

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Για τη δεύτερη θέση πάντως στο Επικρατείας, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει: Eφη Αχτσιόγλου.

Σε επίδειξη πυγμής έναντι των διαφορετικών φωνών που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει ο Αλέξης Τσίπρας τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σε αντίθεση με τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν χθες ότι λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων «κάηκε» η τοποθέτηση του πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, πηγές της Κουμουνδούρου μεταφέρουν ότι αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο και υπενθυμίζουν ότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος.

Τη δεύτερη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταλάβει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, ενώ από εκεί και πέρα δίνεται πολύ μεγάλη μάχη για την κατάληψη των επόμενων δύο εκλόγιμων θέσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο επικρατέστερο σενάριο του να βγει δεύτερο κόμμα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δεν βελτιώσει το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές, δεν είναι απίθανο σενάριο στην τελική κατανομή οι εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας να είναι τρεις και όχι τέσσερις, σενάριο που έχει ληφθεί υπ’ όψιν από την Κουμουνδούρου.

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το τι θα συμβεί με τον πρώην υπουργό ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Aμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, το όνομα του οποίου έχει ήδη συζητηθεί για να καταλάβει μία από τις εκλόγιμες θέσεις, αλλά και για το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Οι πληροφορίες λένε ότι σε μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ υπό αυτά τα δεδομένα παραμένει ερωτηματικό εάν θα επιδιωχθεί η εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στις πληροφορίες ότι η οριστική ρήξη της κίνησης «Πράττω» με τον ΣΥΡΙΖΑ ήλθε ως αποτέλεσμα της άρνησης του κ. Τσίπρα να βάλει τον Νίκο Κοτζιά σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με οργή χθες ο κ. Κοτζιάς διαψεύδοντας ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που είπε ότι συναντήθηκαν, του πρότεινε να κατέβει με σταυρό, αλλά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως δεν κατάφερε να μεταπείσει τον κ. Κοτζιά από την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Παραδέχτηκε πως «υπήρξαν προστριβές, εκείνος πρότεινε κάποιους υποψηφίους στους οποίους αντέδρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα βρεθούμε σε κοινά μετερίζια στο μέλλον».

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι το Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι, κόφτε το», ανάρτησε χθες στα social media ο κ. Κοτζιάς.

«Παρακαλώ ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ @atsipras δημόσια στο εξής ερώτημα: Για ποιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλιδη, προέδρου Εμπορικού+ Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της συμφωνίας των Πρεσπών; Περιμένω», συνέχισε, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν οι προερχόμενοι από την κίνηση Πράττω Νίκος Τόσκας και Γεωργία Γεννιά.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap