Χαμός στη Κουμουνδούρου

Εμφύλιος με τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιους προστατεύει και ποιους ξεφορτώνεται ο Τσίπρας

13/06/19 • 10:57 | UPD 13/06/19 • 10:59

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Οπως αποφασίστηκε, ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα

Τη «σφαγή» για το Επικρατείας αλλά και τους μικρούς «εμφυλίους» -με δεδομένη την κατά το ήμισυ συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας- που θα εξελιχθούν σε όλη τη χώρα κρύβει η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οπως αποφασίστηκε, ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και επισήμως ότι η Εφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

H μάχη για τις τέσσερις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας είναι ήδη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι μεν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν θα καταλάβει την πρώτη θέση στο Επικρατείας, όπως είχε συζητηθεί, στην οποία αναμένεται να οριστεί ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού και γνωστός καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης.

Η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να είναι στη δεύτερη θέση του Επικρατείας και, εφόσον ισχύει ακόμα η συμφωνία που είχαν κάνει Τσίπρας και Σκουρλέτης όταν ο δεύτερος μετακινήθηκε στο κόμμα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει την τρίτη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και ο υπουργός Αμυνας Ευ. Αποστολάκης την τέταρτη.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ήδη εκτός Επικρατείας τους Γ. Δραγασάκη, τον Π. Κουρουμπλή, τον Θ. Θεοχαρόπουλο, ενώ πληροφορίες που προέρχονται από κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η διαφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση «Πράττω» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά υπήρξε επειδή ο κ. Τσίπρας του μετέφερε ότι δεν μπορεί να τον βάλει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας όπως φέρονται να είχαν συζητήσει όταν ο κ. Κοτζιάς έφυγε από το υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Κοτζιάς αρνήθηκε να κατέβει με σταυρό. Το τελευταίο το επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha.

Στην Α’ Αθήνας βλέπουμε Χρ. Βερναρδάκη, Ν. Βούτση, Ν. Φίλη, Μ. Ζορμπά, Ράνια Σβίγγου, αλλά και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας βάζουν υποψηφιότητα ο Ευ. Τσακαλώτος, η Αν. Καββαδία, η Ελ. Αυλωνίτου, ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Κ. Ζαχαριάδης και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου που πριμοδοτείται από το προεδρικό σύστημα.

Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας θα κατέβουν οι Γ. Δραγασάκης, Π. Κουρουμπλής, Θ. Παπαχριστόπουλος, Ν. Τόσκας και Δ. Βίτσας.

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας θα γίνει μάχη ανάμεσα στους Θ. Θεοχαρόπουλο, Ν. Παππά, Γ. Κυρίτση, Γ. Μπαλάφα, Β. Βασιλειάδη, Θ. Φωτίου και Ρ. Χρηστίδου.

Στην Ανατολική Αττική ο Χρήστος Σπίρτζης θα αναμετρηθεί με τον νυν βουλευτή Π. Σκουρολιάκο και τον Νάσο Αθανασίου.

Ο χαρακτηρισμός «σφαγή» βρίσκει την εφαρμογή του στην Α’ και τη Β’ Πειραιώς. όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγάλη δύναμη το 2015, αλλά έχασε πολλή απ’ αυτήν στις ευρωεκλογές.

Στην Α’ Πειραιά θα κατέβουν οι Δ. Δρίτσας, Κ. Δουζίνας, Α. Γεννιά (που προέρχεται από την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά) αλλά και η Μ. Ρεπούση. Στη Β’ Πειραιά βάζουν υποψηφιότητα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης και οι Τρ. Αλεξιάδης, Ν. Κασιμάτη και Ευ. Καρακώστα.

Copy link
Powered by Social Snap