«Μάχη» κορυφής στην Αχαΐα: Υποψήφιοι Μητσοτάκης-Τσίπρας-Παπανδρέου στις εθνικές εκλογές

12/06/19 • 16:26 | UPD 12/06/19 • 16:26

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένας πρώην πρωθυπουργός, ο νυν πρωθυπουργός και ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός θα κατεβούν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους στον νομό Αχαΐας στις εθνικές εκλογές.

Πολιτικός «πόλεμος» θα γίνει στον νομό Αχαΐας στις φετινές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και αυτό διότι ένας πρώην πρωθυπουργός, ο νυν πρωθυπουργός και ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός θα κατεβούν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατέβει στην Αχαία στις εθνικές εκλογές. Για την ιστορία, ο νομός Αχαΐας ήταν ένας από τους πέντε της επικράτειας που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στις Ευρωεκλογές. Το αν τελικά θα είναι υποψήφιος στον εν λόγω νομό μπορεί να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αχαΐα από τον ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου και ο Κώστας Κακκαβάς.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Αχαΐα. Υποψήφιοι της ΝΔ στον νομό θα είναι οι νυν βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνς Φωτήλας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Κουτρουμάνος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Αθηνά Τραχήλη και μάλλον ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.

Από το Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινωθεί επίσημα πως υποψήφιος θα είναι στον νομό Αχαΐας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ήταν βουλευτής στην περιοχή από το 1981 έως το 1996 όπου και μετακινήθηκε στην Α’ Αθηνών.

Υποψήφιοι στην Αχαία με το ΚΙΝΑΛ θα είναι  η Δήμητρα Αναργύρου, η Ολυμπία Λόη, η Παρασκευή Λουκοπούλου, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Ηρακλής Ρούπας, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Κατερίνα Σολωμού, ο Γιάννης Ταπεινός, ο Ανδρέας Τζουραμάνης και ο Δημήτρης Φιλιππάτος.

Copy link
Powered by Social Snap