δεν περνάει το νέο αφήγημα

FT: Ο Αλέξης Τσίπρας κούρασε την μεσαία τάξη

12/06/19 • 12:38 | UPD 12/06/19 • 12:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Για την κόπωση της μεσαίας τάξης από τις πολιτικές που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν λόγο σε σε άρθρο τους και οι Financial Times

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θυμήθηκε μετά την συντριβή σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές την μεσαία τάξη αλλά κανείς δεν πείθεται ότι μπορεί να κάνει κάτι για τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια σήκωσαν αναίτια όλο το βάρος.

Για την κόπωση της μεσαίας τάξης από τις πολιτικές που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν λόγο σε σε άρθρο τους και οι Financial Times.

«Οι Έλληνες πιστεύουν ότι αντί να καταπολεμήσει τη διαπλοκή δημιούργησε το δικό του σύστημα ενώ παρά την προσπάθεια να «δαιμονοποιήσει» ως νεοφιλελεύθερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη», απέτυχε, τονίζουν οι FT.

Επίσης στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η μεσαία τάξη χτυπήθηκε από τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας και όπως δείχνουν πλέον οι δημοσκοπήσεις έρχεται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν άλλαξε πραγματικά», δήλωσε στην εφημερίδα ιδιοκτήτης μιας μεγάλης ελληνικής εταιρείας και πρόσθεσε «Το μόνο που συνέβη ήταν ότι μια ομάδα ηλικιωμένων επιχειρηματιών που διαπλέκονταν προηγουμένως, αντικαταστάθηκε από μια άλλη που καλλιέργησε επιτυχώς τους δεσμούς της με το νέο καθεστώς».

 

Copy link
Powered by Social Snap