Γιατί ο Τσίπρας δεν συνεχάρη τον Μητσοτάκη – Η Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας, Δήμητρα Ψαχούλια εξηγεί

27/05/19 • 12:46 | UPD 27/05/19 • 13:00

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως περισσότερες από 14 ώρες μετά τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει συγχαρεί ακόμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ούτε στον λόγο του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που ανακοίνωσε την κήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών αλλά ούτε και προσωπικά δεν συνεχάρη τη Νέα Δημοκρατία ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη τους. Το EleftherosTypos.gr, επικοινώνησε με την Σύμβουλο Στρατηγικής Επικοινωνίας, Δήμητρα Ψαχούλια, σε μία προσπάθεια να ερμηνευτεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού.

«Μπορούμε να πούμε πως ο Αλέξης Τσίπρας πλασάρεται ως ευγενής μόνο με τον αέρα νίκης», σχολιάζει η κυρία Ψαχούλια. Σημειώνει μάλιστα πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ενωτικές. Οφείλουμε σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική κοινωνία να ζητάμε από τους πολιτικούς μας να δίνουν το παράδειγμα ευγένειας».

Η Δήμητρα Ψαχούλια, αντιπαραβάλλει μία συμπεριφορά από τις αυτοδιοιητικές εκλογές ως ένα παράδειγμα ευγένειας και σεβασμού στο εκλογικό αποτέλεσμα. «Ο Παύλος Γερουλάνος, από την πρώτη στιγμή και πολύ σύντομα συνεχάρη τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και τον Νάσο Ηλιόπουλο για την επιτυχία τους, συνεχίζοντας το καλό κλίμα πολιτικής συζήτησης που επικράτησε στην προεκλογική περίοδο για τον Δήμο Αθηναίων».

«Πρέπει να προχωράμε με συνενώσεις και όχι με διχασμούς», σημειώνει στο EleftherosTypos.gr, η σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας τονίζοντας παράλληλα πως σε αντίστοιχη περίπτωση το 2012, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε εγκαλέσει τον Αντώνη Σαμαρά που είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε σχολιάσει πως «είναι δύσκολο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα ο κύριος Τσίπρας διότι δεν έχει μάθει να χάνει στη ζωή του».

Copy link
Powered by Social Snap