ΘΑ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ

Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

26/05/19 • 23:58 | UPD 27/05/19 • 00:11

Newsroom eleftherostypos.gr

«Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή, για την οποία μίλησα σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήδη ξεκίνησε», είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα στις ευρωεκλογές 2019.

Ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως άκουσε το μήνυμα της κάλπης και την αδιαμφισβήτητη τάση υπέρ ΝΔ που εμφανίζεται στην κοινωνία και προκήρυξε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει τις εκλογές μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Βγάλαμε την χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας, τόνισε και συμπλήρωσε πως ο ένας είναι ο δρόμος με τους πολλούς και ο άλλος είναι ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια και στους ολιγάρχες.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω το εκλογικό αποτέλεσμα παρ’α το γεγονός πως παγιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Δεν μας ικανοποιεί. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας», είπε.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει.  Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο θα ζητήσω από τον ΠτΔ άμεση προκήρυξη εθνικών Εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους έδωσαν την μάχη των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια», είπε.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως έρχεται σε συνέχεια των εισηγήσεων που δέχθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, τις ώρες αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll αλλά και της πρώτης εκτίμησης του υπουργείο Εσωτερικών.

Μητσοτάκης: ΝΑ κηρύξει εκλογές ο Τσίπρας

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, να κηρύξει εκλογές τονίζοντας: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε ότι η «αλλαγή για την οποία μίλησα στην προεκλογική περίοδο ήδη ξεκίνησε. Σας παρουσίασα το πρόγραμμά μας και σας υποσχέθηκα ότι θα εργαστώ σκληρά για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», ανέφερε και ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους.

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει».

Copy link
Powered by Social Snap