«Έχουμε μαζί μας το δίκιο και τον λαό»

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Θεσσαλία: Οι πολίτες θα ψηφίσουν πολιτική αλλαγή στις 26 Μαΐου

16/05/19 • 08:24 | UPD 16/05/19 • 08:24

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ. επέλεξε να μη συμμετέχει σε πλειοδοσία υποσχέσεων αλλά να μιλά στη γλώσσα της αλήθειας, «γιατί αυτό αξίζουν οι πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το αύριο της χώρας ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες βράδυ στη Λάρισα, όπου ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία τόνισε πως η Ν.Δ. «είναι η παράταξη για τα δύσκολα» και ζήτησε «να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των ευρωεκλογών».

«Εμείς δεν χρησιμοποιούμε “μονταζιέρες” για να βάζουμε ψεύτικα λόγια στους αντιπάλους μας. Εχουμε όμως μαζί μας το δίκιο και το σημαντικότερο έχουμε μαζί μας τη σιωπηλή πλειοψηφία της Ελλάδας που ψάχνει την πολιτική αλλαγή», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος απηύθυνε μεταξύ άλλων πρόσκληση συμπόρευσης και στους παλιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., στέλνοντας παράλληλα και σαφές μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου αλλά και των ίσων αποστάσεων.

«Δεν είναι η ώρα για ίσες αποστάσεις, αλλά για ξεκάθαρες επιλογές», υπογράμμισε και αφού ανέφερε σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές ότι «το διακύβευμα είναι αξιακό», εξήγησε ότι δίνουμε αγώνα «όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ. επέλεξε να μη συμμετέχει σε πλειοδοσία υποσχέσεων αλλά να μιλά στη γλώσσα της αλήθειας, «γιατί αυτό αξίζουν οι πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ.:

–Θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Ελληνες, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τον φόρο για τις επιχειρήσεις στο 20%

–Θα καταλήξει σε 2 συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11%

–Θα πετύχει να μη μειωθεί το αφορολόγητο.

Με αφορμή μάλιστα την άρνηση του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ., δήλωσε ότι «αυτό που αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουμε πράξη εμείς».

Επανέλαβε εξάλλου την πρόθεση της Ν.Δ. να δώσει κίνητρα για βελτίωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα τον ακολουθήσει στον κατήφορο. «Οσο θα μιλά για το παρελθόν εγώ θα μιλώ για το μέλλον. Και όσο διχάζει, εγώ θα ενώνω», τόνισε και πρόσθεσε ότι είμαστε η παράταξη «όχι απλώς των πολλών, αλλά όλων των Ελλήνων.
Ζήτησε παράλληλα να είναι ισχυρό το μήνυμα «ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Εστειλε εξάλλου νέο μήνυμα ότι η ασφάλεια αποτελεί για το κόμμα του πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας και διαμήνυσε ότι «30 τραμπούκοι δεν θα εκβιάσουν την επόμενη κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο της περιοδείας στη Θεσσαλία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε χθες το πρωί την Καλαμπάκα, απ’ όπου υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα και περιμένουν να ακούσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. «από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά τα οποία λέμε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εστειλε παράλληλα μήνυμα ενάντια στο σκηνικό ακραίας πόλωσης που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είναι εδώ για να διχάσει και να πει ότι “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», επισήμανε και ζήτησε να είναι το μήνυμα της ευρωκάλπης «πάρα πολύ ισχυρό». Εστειλε μάλιστα και από εκεί μήνυμα και κατά της «χαλαρής ψήφου», τονίζοντας πως η Ν.Δ. «είναι η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας».

«Οσο πιο ισχυρή είναι από το βράδυ της 26ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθειά μας για μια μεγάλη, για μια συντριπτική πολιτική επικράτηση στη μάχη των εθνικών εκλογών όποτε και αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να την κάνει», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τα Τρίκαλα, όπου είχε μεταξύ άλλων και μία απρόσμενη συνάντηση με στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό περίπτερο του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη.

«Καλή επιτυχία δεν μπορώ να πω, αλλά θα ευχηθώ καλή δύναμη», τους είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σχολίασε πως ακόμη και όταν η αντιπαράθεση είναι σκληρή, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Η επίσκεψή του στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου (gisemi) αποτέλεσε εξάλλου αφορμή για να αναδείξει και το ζήτημα της καινοτομίας υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το 2001, όσο εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, είχε προτείνει να δημιουργηθεί η πρώτη θερμοκοιτίδα καινοτομίας στην Ελλάδα, όταν η έννοια της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ήταν λίγο πολύ ξένες».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με εκπροσώπους από τέσσερις νέες καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ επισκεπτόμενος το Μουσείο Τσιτσάνη είχε συνομιλία με γυναίκες που στηρίζουν τη Ν.Δ., στις οποίες ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία του είναι προσανατολισμένη στο σχέδιό του για την Ελλάδα του αύριο, καθώς θεωρεί ότι «η κοινωνία έχει προσπεράσει τον κ. Τσίπρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε και το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς απ’ όπου υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απόλυτη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας» και διαμήνυσε ότι στις προκλήσεις η Ελλάδα θα απαντά πάντα με σταθερότητα, αλλά και με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap